HNILOBA

Energia niektorých ľudí je taká, akoby vo vnútri seba hnili. Byť v prítomnosti takýchto ľudí je únavné a nepríjemné. Cítime sa pri nich neprirodzene. A to preto, že sami sú neprirodzení.

Ľudia, ktorí nie sú autentickí, nie sú sami sebou, ale sa pretvarujú alebo klamú, či dokonca žijú v sebaklame, majú vo svojom vnútri väzňa, ktorého držia spútaného v cele a to práve on vysiela tú hnilobnú energiu.

Kto je ten väzeň? Je to ich pravé ja. Myslia si, že je nevhodné ukazovať svoje pravé ja, davať najavo svoje skutočné pocity či myšlienky, a tak sami seba potláčajú a správajú sa v prítomnosti druhých tak, ako si myslia, že by sa mali správať, aby druhým vyhovovali. Nosia falošné masky a tvária sa ako sú v pohode alebo ako všetko zvládajú alebo ako ich určité veci netrápia ale opak je pravdou.

S takýmito ľuďmi nie sme radi. Ich prítomnosť nám je nepríjemná, aj keď niekedy nevieme prečo. Častokrát ani nie sú úmyselne falošní, robia to nevedome, aby sa chránili, pretože v minulosti zažili odmietanie, zahanbovanie, zosmiešňovanie či hanenie za to, keď sami seba ukázali v pravom svetle. Väčšinou sa tak deje ešte v detstve, keď dieťa po opakovanom napomínaní začne potláčať svoju prirodzenosť a pre ochranu si vybuduje falošnú identitu. Túto identitu potom môže nosiť do dospelosti a ani o tom nevie.

Čím je človek prirodzenejší, autentickejší, viac sám sebou, tým príjemnejšie nám je byť v jeho spoločnosti. Takýto človek je transparentný a dôveryhodný, pretože jeho slová, skutky aj energia sú v súlade. Takýto ľudia nás energiou skôr nabíjajú a inšpirujú. Prinášajú do nášho života čerstvý vánok. Úplný opak hnilobného zápachu, šíriaceho sa z ofejkovaných ľudí.

Naše telo vie tieto energie rozoznávať. Každý máme v sebe takýto kompas na real a fake energie. Skúste sa nabudúce sledovať, ako sa cítite v prítomnosti rôznych ľudí. Či máte chuť s nimi tráviť čas alebo by ste najradšej utiekli od nich čo najďalej.



Komentáre

Obľúbené príspevky