DUŠEVNÁ RODINA - TYPY ĽUDÍ V NAŠOM ŽIVOTE

Našu duševnú rodinu tvoria duše, s ktorými sa opakovane inkarnujeme. Členovia duševnej rodiny sú tu často preto, aby nám pomohli alebo podporili iných členov rodiny v naplnení ich duševných misii (osobných alebo aj kolektívnych), a to tak, že v ich životoch zohrajú určitú rolu alebo úlohu. Vzťahy s členmi duševnej rodiny môžu byť celoživotné (napríklad s matkou, súrodencom, partnerom či priateľom), alebo len dočasné (romantický vzťah, krátkodobé priateľstvo).

Stretnutie s členom duševnej rodiny môže náš život úplne zmeniť - urýchli náš duševný rast alebo nás podporuje na duševnej ceste. Vzťahy s členmi duševnej rodiny si nastavujeme ešte predtým, než sa inkarnujeme do tohto života.

Keď sa stretneme s niekým z našej duševnej rodiny, väčšinou to okamžite spoznáme. Tento pocit sa podobá pocitu déjá vu. Členovia našej duševnej rodiny sú nám vnútorne veľmi blízki, a keď sme s nimi, cítime sa ako "doma". Alebo naopak, z nejakého dôvodu sa s nimi cítime zle. Všetko sa odvíja od našej spoločnej duševnej histórie.

ROLE V DUŠEVNEJ RODINE:
Niektorí členovia duševnej rodiny môžu byť milujúci, podporovať nás a pôsobia na nás pozitívne, zatiaľ čo tí druhí pred nás stavajú rôzne výzvy a pomáhajú nám tým, aby sme sa liečili a učili. Tu je niekoľko základných typov rolí v duševných rodinách. Jeden človek môže zastávať aj viacero týchto úloh naraz.

UČITEĽ - je veľmi výrazná rola, ktorá ma rôzne podoby. Môže to byť niekto, kto nás doslova učí, vedie nás a mentoruje, alebo to je niekto, kto stráži našu líniu duševných predkov. Môže to byť tiež múdry priateľ, ktoré žiadame o radu alebo pomoc, aby sme prekonali výzvy. Môže to byť tiež náš romantický partner, ktorý nám zrkadlí naše vzorce, aby sme lepšie spoznali sami seba.

LIEČITEĽ - tieto duše k nám prichádzajú vtedy, ak sme sa ocitli na dne alebo stojíme na prahu niečoho nového. Pomáhajú nám prejsť si transformáciou. Ich energia nás aktivuje alebo nás napĺňa pocitom bezpodmienečnej lásky. Je pre nás ako maják svetla a bezpečia. Liečiteľ nám pripomína našu celistvosť, potenciál a silu.

KATALYZÁTOR - alebo urýchľovač nám vstupuje do života, aby nami otriasol, takže sa často (znovu) objaví, keď prahneme po zmene alebo sme pripravení ísť v ústrety novému dobrodružstvu. Majú tiež vo zvyku prísť nám do života vtedy, keď nám naša cesta neprináša nič nové a musíme sa prebudiť. Väčšinou to nebýva náš životný partner alebo priateľ, je to skôr niekto, kto sa k nám privalí ako veľká voda, poriadne otrasie našim životom, a potom zasa odíde. Nabáda nás, aby sme si kládli otázky, a tak začali život vnímať z novej perspektívy. 

SPOLOČNÍK - je niekto, s kým máme buď celoživotné alebo dlhodobé vzťahy. Keď niekoho takého stretneme, je to, akoby sme do seba navzájom videli a vnímali svoju dušu. Táto osoba v nás vyvoláva pocit, že sme hlboko milovaní a že si nás tento človek váži za to, kým sme. Panuje medzi nami hlboké spojenie a stačí nám byť priateľmi, pretože sa môžeme o seba navzájom oprieť. Toto je veľmi špeciálne spojenie s členom našej duševnej rodiny a keď jeden druhého nájdeme, nechceme od seba už odísť. Táto osoba sa môže stať našim najlepším priateľom alebo aj partnerom. 

DUŠEVNÝ PRIATEĽ - hrá trochu inú rolu ako spoločník. Bývajú to priatelia, ktorých stretneme na našej ceste duše, pretože naše cesty sú zväčša podobné. Niekedy zistíme, že v rovnakú dobu prechádzajú tým istým, čo my. Alebo že v minulosti zažili to isté, čo my teraz alebo naopak. Navzájom sa teda podporujeme v našom duševnom rozvoji. Veľmi dobre si rozumieme v otázkach duševného rozvoja. Neustále nám táto osoba pripomína, kým sme. Pomáhame si nezísť z tej správnej cesty a zároveň sa necítime takí osamelí. 

VYZÝVATEĽ - kladie pred nás rôzne výzvy a jeho prítomnosť nás popudzuje, no vieme, že zároveň týmto dostávame obrovskú príležitosť k rastu. Niekedy to vyzerá tak, že nás povzbudzuje, aby sme sa držali v hre, ale inokedy pre nás môže tento vzťah byť bolestivý, pretože vyzývateľ je často niekto, ktorého prítomnosť nás vedie k tomu, že o sebe pochybujeme a máme pocit, že nám nikto nerozumie. To, že sme im akoby naleteli, je pre nás ďalšou veľkou možnosťou rásť, a vlastne to bola naša vzájomná duševná dohoda, ktorú sme pred príchodom na Zem uzavreli. 

PRIEKOPNÍK - je vodca, ktorý nám ide príkladom. Je našim sprievodcom a dláždi nám cestu. Môže to byť niekto, kto kráča po nevyšliapanej ceste a robí veci ako prvý, aby nám ukázal, čo všetko je možné. Je to naozaj významná rola, pretože nám ponúka mapu, aby sme mohli povedať áno volaniu našej duše. Túto osobu nemusíme poznať osobne - môže to byť priateľ, člen rodiny alebo kolega, ale tiež to môže byť verejná osoba, autor kníh, článkov či videí, a jeho slová a činy nás inšpirujú a motivujú. Ak takúto osobu sledujeme celé roky a pomáha nám na našej ceste, je dosť možné, že je členom našej širšej hviezdnej rodiny. 

Z knihy Dopisy hvězdným duším od Rebeccy Campbell

Komentáre

Obľúbené príspevky