REZONANCIA A TELESNÁ PRAVDA

Čo je rezonancia, si môžeme priblížiť na príklade vibrácií medzi dvoma gitarami, postavenými na opačných stranách tej istej miestnosti. Pokiaľ brnkneme na najnižšiu strunu jednej z gitár, na druhej gitare sa rozrezonuje tá istá struna, ako keby na ňu práve taktiež brnkali. Napriek tomu, že sa nachádza na druhej strane miestnosti a nikto sa jej fyzicky nedotkol, reaguje na prvú gitaru, pretože oba nástroje reagujú na rovnaký druh energie. V tomto prípade sa energie prejavujú vo forme vĺn, ktoré cestujú priestorom cez celú miestnosť. A presne takto prežívame svoje presvedčenia.

Nie sme síce gitary naladené jedna na druhú, ale zato sme energetické stvorenia a dokážeme zladiť svoje tela a zdieľať isté druhý energie. Ak naše myšlienky nasmerujú našu pozornosť na niečo čo vidíme, počujeme alebo čo prežívame nejakým iným spôsobom, naša fyzická podstata na energiu tohto prežitku reaguje. Ak s nami zarezonuje, telo istým spôsobom zareaguje, a tým nám povie, že to, čo sme videli alebo počuli je pravda. Aspoň pre nás a v danom okamihu. To je na telesnej pravde tak zaujímavé.

Pri tejto pravde však nezáleží na tom či sú informácie alebo prežitky skutočne pravdivé a zakladajúce sa na faktoch. Človek, ktorý prežíva rezonanciu, je o ich pravdivosti presvedčený a v určitý okamih pre neho pravdivé sú. To, čo v danej chvíli pociťuje, je ovplyvnené jeho skúsenosťami, vnemami a názormi.

Je tiež zaujímavé, že ten istý človek sa môže s rovnakou situáciu stretnúť o týždeň neskôr a zistiť, že už s ním nerezonuje, a preto podľa neho nie je pravdivá. To preto, že jeho osobné vnímanie sa zmenilo a tento človek už nie je presvedčený o tom, o čom bol presvedčený pred týždňom. Pri prežitku telesnej pravdy mávajú ľudia fyzické pocity, ktoré im hovoria, že rezonujú s tým, čo práve prežili. Najbežnejšími prejavmi telesnej pravdy sú husia koža na tele, zvonenie v ušiach alebo zčervenanie tvare dekoltu a rúk.

Viac sa dočítate v knihe Kódy vědomí od Gregga Bradena. 



Komentáre

Obľúbené príspevky