JEDLO AKO SPOJIVO S MINULÝMI ŽIVOTMI

Mnohí sa pýtate ako si spomínať na minulé životy. Existuje mnoho spôsobov a nástrojov a jedným z nich je aj jedlo. Multikulturalizmus a globalizácia nám umožňujú spoznávať kuchyňu takmer hociktorej krajiny a okrem kulinárskeho zážitku môžete zažiť aj záblesky z minulých životov.

Aké svetové kuchyne vás lákajú a ktoré naopak nevzbudzujú žiadny záujem? Ktoré potraviny zbožňujete a ktoré vyslovene neznášate? Keď si odmyslíte vplyvy z detstva a rodiny, čo vás až nepochopiteľne fascinuje? Nadchýňate sa pre indické kari s ryžou? Alebo talianske tagliatele či francúzske ratatouille? Belgické wafle či holandský syr vo vás nevzbudzuje pocit domova? A čo tak švédske ryby? Alebo žeby japonské riasi?

Nabudúce keď pôjdete jesť rozmýšlajte čo pri tom cítite a či to vo vás neevokuje nejaké skryté pocity spájajúce sa s minulosťou.

A čo poruchy príjmu potravy? Zažili ste v minulých životoch hladomor a teraz sa pre istotu prejedáte a robíte si zásoby do budúcna? Alebo každé jedlo úzkostlivo kontrolujete či nie je pokazené alebo či sa neotrávite napriek tomu, že v súčasnom živote ste nikdy otravu jedlom nemali?
Plytváte alebo šetríte jedlom? Je pre vás dôležité alebo mu nevenujete príliš veľa pozornosti?

A čo vône? Vôňa horúcej čokolády alebo čerstvo upečeného pita chleba? Vôňa pravého talianského rajčinového pretlaku alebo extra panenského olivového oleja z Grécka?

Aký je váš vzťah k exotickému ovociu? Považujete med za tekuté zlato a pivo či riedené víno za základ pitného režimu? Je vám príjemnejšie jesť jedlo zo skla, porcelánu, kovu alebo dreva? Je základ lyžica alebo vidlička či paličky?

Objavovať minulé životy je dlhoročný proces do ktorého sa musíte aktívne zapájať a vyhľadávať podnety a informácie, ktoré aktivujú vaše spomienky. A to sa rozhodne neudeje pokiaľ nebudete študovať históriu, kultúru a kuchyňu rôznych národov v rôznych časových obdobiach.



Komentáre

Obľúbené príspevky