Čakra Solar plexus

 

Vyžarovanie svetla.

Osobná sila, nezávislosť, sebadisciplína, dôvera, asertivita, rozhodovanie, viera, intelektuálne schopnosti, vyjadrenie vôle, zhmotňovanie ideí do reality.

Čakra solax plexus je vyžarujúce centrum našej bytosti. Nesie vibračnú iskru, ktorá prináša vášeň do nášho života. Vstup do tohto priestoru znamená prestať znižovať svoju hodnotu a získať väčšiu sebaistotu. Dovoľte si napojiť sa na bohatú životnú silu, ktorá vyviera v tomto centre a naplní vás inšpiráciou, motiváciou, chuťou do života a dá vášmu životu nový zmysel a smer. Cez túto čakru cez vás prechádza tvorivá sila všetkého, čo sa chce zrodiť do tejto fyzickej reality.

Obnova: Pamätajte si, že ste mocná bytosť, ktorá sa dokáže napojiť na nekonečnú životnú energiu, kedykoľvek to potrebujete. Buďte si vedomí toho, čo poháňa váš vnútorný oheň a zároveň si uvedomte, čo ho tlmí a brzdí. Predstavte si ako vaša rozbitá energia, ktorú ste venovali rôznym ľuďom a veciam sa k vám navracia a znova sa vo vás sceľuje.

Pozícia: pupok

Farba: žltá, zlatá

Súvis s ľudským telom: žalúdok, pečeň, žlčník, pankreas, tenké črevo, nadobličky, zrak

Astrológia: Býk, Lev

Element: oheň

Kamene: citrín, jantár, slnečný kameň, jaspis, achát

Vône, oleje: vetiver, ylang-ylang, bergamot

Potraviny: polysacharidy, žlté koreniny ako kari a kurkuma, žlté potraviny ako citrón a pod.

Keď je vaša čakra solárneho plexu zablokovaná (alebo nevyvážená), vaše sebavedomie a motivácia môže byť vážne ohrozené. Cítite sa bezmocný a nemáte svoj život pod kontrolou. Zablokovaný solárny plexus môže fyzicky spôsobovať problémy so zažívaním, žlčové kamene, prírastok alebo stratu hmotnosti, tráviace ťažkosti a žalúdočné vredy.

Ako posilniť? Choďte na prechádzku von a vychutnajte si jasný a slnečný deň. Je čas dať svoj život doporiadku. Nevnímajte sa ako obeť. Hovorte sami za seba. Vykročte zo svojej zóny pohodlia a vyskúšajte nové veci - najmä veci, z ktorých máte strach.  Vo vašom živote môžu byť ľudia, ktorí sú pre Vás toxický a vyčerpávajú Vás. Prehodnoťte svoje vzťahy.

Sebavyjadrenie podporuje vašu tretiu čakru tým, že upokojuje myseľ, takže sa môžete pozerať dovnútra a využiť svoj vlastný zmysel pre seba. Tým sa posilní váš pocit sebaposilnenia a sebavedomia, takže môžete začať siahať po nových výzvach.

Nastavte tvár slnku, v noci choďte k ohňu, najlepšie v zlatofarebnom odeve s citrínom alebo topasom vo vrecku. Potom za sprievodu rytmických úderov začnite pohupovať bokmi a usmievať sa na ostatných okolo, nebojte sa, usmejú sa na vás tiež. Obklopte sa žltou farbou. Pálte sviečky z včelieho vosku. Med môžete pridávať aj do čaju či kávy.


Komentáre

Obľúbené príspevky